خانه / اخبار روز / شرکت‌های توانمند برای احیای منطقه قره‌باغ بکار گرفته می‌شوند

شرکت‌های توانمند برای احیای منطقه قره‌باغ بکار گرفته می‌شوند


شرکت‌های توانمند برای احیای منطقه قره‌باغ بکار گرفته می‌شوند

ایسنا/اردبیل
رئیس اتاق مشترک ایران و آذربایجان گفت: با برگزاری جلسه کمیسیون اقتصادی مشترک ایران و جمهوری آذربایجان در آینده نزدیک، شرکت‌های توانمند استان اردبیل برای احیای منطقه قره‌باغ بکار گرفته می‌شوند.

حسین پیرموذن ۱۲ دی ماه در جلسه ویدئوکنفرانسی با سفیر ایران در جمهوری آذربایجان اظهار کرد: استان اردبیل در زمینه کشت فراسرزمینی و تولید محصولات کشاورزی مزیت خوبی دارد و باید شرکت‌های توانمند و صاحب تجربه برای مشارکت در احیای بخش کشاورزی منطقه قره‌باغ بکار گرفته خواهند شد.
رئیس اتاق مشترک ایران و آذربایجان خواستار شناسایی دقیق شرکت‌های صاحب صلاحیت و توانمند در این زمینه برای معرفی در کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان شد و خاطرنشان کرد: در جلسه این کمیسیون که در آینده نزدیک برگزار خواهد شد، باید مقدمات توافق با طرف آذری در این زمینه را فراهم کنیم.
پیرموذن همچنین سرمایه‌گذاری مشترک را از زمینه‌های دیگر همکاری اقتصادی دو طرف به خصوص در امر بازسازی قره باغ برشمرد و افزود: باید از هم اکنون فهرست شرکت‌ها، صنایع مرتبط و سرمایه‌گذاران مستعد و توانمند در این زمینه تهیه و برای ارائه به طرف آذری آماده شود.
وی از آغاز اقدامات لازم برای تحقق این هدف خبر داد و بیان کرد: فعالان اقتصادی و شرکت‌های توانمند و متولیان روابط دو کشور در ایران باید رصد کنند که طرف آذری در بازسازی قره‌باغ چه چیزی را دنبال می‌کند و بر مبنای آن، مقدمات همکاری چیده شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان اردبیل مشارکت در بازسازی منطقه آزاد شده قره‌باغ را مهمترین زمینه همکاری تهران ـ باکو عنوان کرد و خواستار حضور فعالانه شرکت‌های ایرانی در این امر شد. 
پیرموذن گفت: همه ارکان کشور خواهان حضور ایران در بازسازی قره‌باغ هستند و ما نباید این فرصت را از دست بدهیم و باید با قدرت در این بازسازی رقابتی مشارکت کنیم.
وی نبود ارتباط بانکی و تبعات ناشی از تحریم را از جمله موانع حضور جدی و مشارکت فعال ایران در بازسازی قره‌باغ دانست و ادامه داد: در این زمینه لازم است که بانک مرکزی با تخصیص اعتبار و دعوت از صندوق ضمانت و تضمین مالی شرکت‌های فعال را برای حضور مهیا کنند.
پیرموذن در ادامه حجم تجارت دو کشور را در مقایسه با حجم تجارت با ترکیه و عراق ناچیز خواند و بیان کرد: برای افزایش تجارت بین ایران و جمهوری آذربایجان لازم است که تعرفه ترجیحی برای برخی کالاها تعیین شود که اسناد لازم در این زمینه اماده تا سه هفته آینده در کمیسیون مشترک قطعی می‌شود.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و جمهوری آذربایجان، خواستار کاهش تعرفه صادرات ایران به جمهوری آذربایجان از ۳۸ درصد کنونی به حداقل ودر قالب تعرفه ترجیحی افزود: این اقدام، توان رقابتی تجار و بازرگانان استان اردبیل را افزایش داده و زمینه را برای توسعه مناسبات اقتصادی دو طرف بیش از گذشته فراهم می‌کند.
انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید