خانه / دسته‌بندی نشده / چالش های مهم سواحل هرمزگان؛آب شیرین کن ها ومزارع پرورش ماهی درقفس

چالش های مهم سواحل هرمزگان؛آب شیرین کن ها ومزارع پرورش ماهی درقفس



به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، عباس مرادی مدیر پروژه آمایش سرزمین استان هرمزگان روز چهارشنبه در جلسه بررسی طرح جامع مدیریت و حفاظت از محیط زیست سواحل جنوب کشور با پایلوت هرمزگان، افزود: استان هرمزگان با سهم حدود 43 درصدی از طول سواحل کشور، ساحلی ترین استان کشور است و نسبت به سایر مناطق ساحلی بیشتر در معرض تخریب اجرای برنامه های توسعه ملی قرار دارد.
وی اظهار کرد: از این رو، استان هرمزگان برای اجرای پایلوت طرح جامع مدیریت و حفاظت از محیط زیست سواحل جنوب کشور انتخاب شد که به نظر می رسد انتخابی منطقی و هوشمندانه است.
مرادی ادامه داد: همزمان با اجرای طرح جامع مدیریت و حفاظت از محیط زیست سواحل جنوب کشور، در حال انجام پروژه تدوین سند آمایش سرزمین در استان هستیم که تاکید بسیاری بر حفظ محیط زیست منطقه دارد.
مدیر پروژه آمایش سرزمین استان هرمزگان گفت: بخش عمده جمعیت و فعالیت در این اکوسیستم ساحلی متمرکز شده و به رغم آنکه سواحل استان هرمزگان تنها 3.3 درصد از مساحت استان را در بر می گیرد، جمعیتی نزدیک به 38 درصد در این منطقه سکونت دارند.
وی تاکید کرد: نکته مهم در خصوص وساحل این استان، بحث آب شیرین کن ها، توسعه مزارع پرورش میگو و ماهی در قفس است که سواحل را به شدت تهدید می کند، مکان گزینی این پروژه ها به خوبی انجام نشده و فعالیت آن ها تالاب های بین المللی استان را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
مرادی ادامه داد: نکته مهم دیگر که در سواحل استان هرمزگان اتفاق خواهد افتاد اجرای طرح توسعه مکران در یک افق 10 ساله و ایجاد امکان سکونت برای 5 میلیون جمعیت در این سواحل است.
مدیر پروژه آمایش سرزمین استان هرمزگان ادامه داد: یکی از اقداماتی که در سند آمایش سرزمین استان انجام می شود، ارزیابی توان اکولوژیک سواحل با مدل های جدید است بر این اساس علاوه بر مناطقی که اکنون تحت پوشش کنوانسیون رامسر هستند و برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده اند، مناطق دیگری را نیز شناسایی کردیم که مستعد حفاظت هستند و می توانند موارد قابل پیشنهادی برای اجرای این برنامه جامع باشند.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه سواحل هرمزگان با سرعت زیادی در معرض اجرای پروژه های توسعه ای قرار دارد به نظر می رسد زمان اجرای طرح جامع مدیریت و حفاظت از محیط زیست سواحل جنوب کشور نسبتا طولانی است، ممکن است در پایان نتیجه خوبی به دست آید اما طولانی بودن آن ممکن است کارایی طرح را محدود کند و در نهایت نتواند نقش مفید و بازدارنده ای در حفاظت از منطقه ایفا کند.
مرادی پیشنهاد داد: با توجه به سرعت اجرای پروژه ها در استان هرمزگان می توان زمان را با تبادل اطلاعا و دانش فنی کوتاه تر کرد.

** ورود روزانه 700 لیتر در ثانیه پساب به خلیج فارس
همچنین، عباس منتظری معاون هماهنگی امور برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی هرمزگان گفت: 50 هزار هکتار از اراضی ساحلی استان مستعد پرورش میگو شناسایی شده است که با توجه به سیاست دولت در زمینه اشتغال، این میزان به مزارع پرورش میگو تبدیل خواهد شد.
وی افزود: همچنین روزانه 700 لیتر در ثانیه پساب وارد خلیج فارس می شود که این حجم مشکلات زیادی را برای این حوضه آبی ایجاد می کند. از این رو اجرای چنین طرح هایی با شتاب و سرعت بیشتر برای حفظ محیط زیست دریایی استان الزامی است.
همچنین، آرش رضایی مدیرکل امور شهری استانداری هرمزگان، گفت: در استان هرمزگان 15 شهر ساحلی داریم که بیشتر آن ها در راستای تقسیم های کشوری به تازگی به شهر تبدیل شده اند و از این رو شناخت درستی از وضعیت دریا ندارند که این مسئله مطالعات دقیق برای شناسایی نقاط حساس ساحلی را می طلبد.
وی افزود: با توجه به توسعه مکران و قابل پیش بینی بودن افزایش جمعیت منطقه لازم است حضور و نظارت بیشتری بر روی موضوعات زیست محیطی منطقه داشته باشیم.
همچنین، شهرام فداکار مدیرکل دفتر سواحل و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: همیشه مطالعات در کشور از خشکی به دریا بود در حالیکه استان هرمزگان بزرگترین استان ساحلی است و بر این اساس تلاش کردیم مطالعات طرح آمایش سرزمین و طرح جامع مدیریت و حفاظت از محیط زیست سواحل جنوب کشور با پایلوت هرمزگان با نگاه دریا به خشکی انجام شود.
وی با اعلام اینکه کمیته ای تخصصی برای رفع تمام خلاء های مطالعاتی تشکیل شده است، افزود: منطقه آزاد کیش مطالعات آمایش سرزمین را بر روی هفت جزیره از جمله فارور، هندورابی و کیش آغاز کرده است.
جلسه بررسی طرح جامع مدیریت و حفاظت از محیط زیست سواحل جنوب کشور با پایلوت هرمزگان با حضور معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، نماینده ارشد جایکا در ایران، نمایندگانی از استانداری و محیط زیست استان در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.
علمی 9014**1440
خبرنگار: کیمیا عبدالله پور** انتشار: گلشن



انتهای پیام /*










دیدگاهتان را بنویسید