خانه / دسته‌بندی نشده / شرکت های دانش بنیان تا سه برابر دولت امکان ایجاد شغل دارند

شرکت های دانش بنیان تا سه برابر دولت امکان ایجاد شغل دارند



به گزارش ایرنا بهزاد سلطانی چهارشنبه در آیین تقدیر از پژوهشگران و مراکز تحقیقاتی برتر خوزستان در سرسرای شهید هاشمی استانداری خوزستان در اهواز اظهار کرد: این دولت23 هزار میلیارد ریال به صندوق نوآوری و شکوفایی اعتبار تخصیص داده و از این مقدار 17 هزار و 500 میلیارد ریال برای شرکت های دانش بنیان استفاده و تبدیل به کار شده است.
وی افزود: در حال حاضر 2 هزار و 230 شرکت دانش بنیان با این اعتبار کار کرده و طرح خود را اجرا می کنند وطرح 891 شرکت به عنوان خاتمه یافته موفق ارزیابی شده است،هر کدام از این شرکت ها 67 هزار شغل، خارج از دولت ایجاد کرده اند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور ادامه داد: دولت برای ایجاد یک شغل پایدار سه میلیارد و 300 میلیون ریال بودجه نیاز دارد اما از طریق شرکت های دانش بنیان بین 500 تا یک میلیارد ریال نیاز به سرمایه است.
وی اضافه کرد: باید به سمتی برویم که دانشگاهها و پژوهشگاهها و مراکز رشد و پارک ها و صنایع از شرکت های دانش بنیان برای ادامه کار خود استفاده کنند.
سلطانی اظهار کرد: سه هزار و 307 شرکت دانش بنیان در کشور و 80 شرکت دانش بنیان در خوزستان فعال هستند در نتیجه 2.4 درصد شرکت های دانش بنیان کشور در این استان فعالیت می کنند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور بیان کرد: با توجه به اینکه 5.8 درصد جمعیت کشور در خوزستان قراردارد، تعداد شرکت های دانش بنیان این استان کم است چون استان ظرفیتهای بیشتری دارد.
وی گفت: شرکت های دانش بنیان استان 20 میلیارد تومان از این صندوق استفاده کرده اند.
سلطانی دربخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: برای اینکه حاصل پژوهش ها در جامعه اثربخش باشد باید شرکت های دانش بنیان تشکیل شود و حاصل تحقیقات را کاربردی و تجاری شود.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور ادامه داد: در حال حاضر 33 هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی در استان وجود دارد که اگر یک سوم این دانشجویان در هر سال از پایان نامه خود دفاع کنند، در سال 11 تا 15 هزار پایان نامه ارشد و دکترا خواهیم داشت و اگر از این تعداد یک صدم آنها در بازار خاص خودش قابلیت استفاده را داشته باشد یعنی می توانیم سالی 110 شرکت دانش بنیان را فعال کنیم.
وی افزود: اگر دانشگاه پایان نامه های دارای بازار را غربال کند ما آمادگی داریم که شرکت دانشگاهی در کنار دانشگاهها تشکیل شود و به سمت تجاری سازی نتایج تحقیق حرکت کند و دانشجوی دانش آموخته، استاد و دانشگاه در آن سهامدار باشند و ما نیز در کنار آنها باشیم.
سلطانی گفت: اگر درهر دانشگاه تنها 2 شرکت در رده شرکتهای موفق قرار گیرند، دانشجویان بعد از چندسال تشویق میشوند موضوعاتی انتخاب کنند که قابلیت ارائه به بازار را داشته باشند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور با اشاره به اقتصاد مبتنی بر منابع، بهره وری و نوآوری ادامه داد : بر اساس شاخص های جهانی، کشور از اقتصاد مبتنی بر منابع عبور کرده و به شروع اقتصاد مبتنی بر بهره وری رسیده است.
وی گفت: شاید نیاز باشد به مدت پنج الی 10 سال، بهره وری کشور را در همه ابعاد بالا ببریم تا بتوانیم اقتصاد بهره وری را پشت سرگذاشته و به سمت اقتصاد نوآوری حرکت کنیم.
سلطانی بیان کرد: فناوری و توسعه فناوری، در اقتصاد بهره وری و نوآوری تاثیرگذار است و توسعه فناوری باید به عنوان یک هدف جدی در افزایش بهره وری و نوآوری در کشور استفاده شود.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور اظهار کرد: نیم درصد تولید ناخالص داخلی کشور حاصل اقتصاد دانش بنیان ماست.
وی ادامه داد: چهار سال گذشته مربوط به راه اندازی اقتصاد دانش بنیان در کشور بود و چهار تا 6 سال آینده بازه رشد سریع این اقتصاد و 10 سال بعد از آن افق بلوغ اقتصاد دانش بنیان کشور خواهد بود.
سلطانی اظهار کرد: در ابتدای راه و در مرحله ایده تا پژوهش هستیم و مرحله پژوهش تا فناوری را شروع کرده ایم و باید با تزریق تکنولوژی های جدید و فناوری های نو در صنایع موجود، ارزش افزوده صنعت را بالا ببریم.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور اضافه کرد: این صندوق در سال 1389 باهدف تجاری سازی نتایج تحقیق و کمک به اقتصاد دانش بنیان تشکیل شد و هم اکنون 27 خدمت را به شرکت های دانش بنیان ارائه می دهد و دغدغه دست اندر کاران آن ، به نتیجه رسیدن طرح های فناوری است.
استاندار خوزستان نیز دراین نشست اظهار کرد: تعداد قابل توجهی از پژوهش ها در حوزه دانشگاهها و دستگاههای اجرایی تنها به همان محدوده ‘پژوهش ‘ختم می شود و استفاده کاربردی کمتری دارد اگر چه دوره به دوره این وضعیت در حال اصلاح است.
غلامرضا شریعتی ادامه داد: در کشور سیاست ها و برنامه ها تا حدی اصلاح شده و به سمتی حرکت می کند که تحقیق و پژوهش هدفمند شود و نیازی از جامعه را رفع کند.
وی افزود: صندوق حمایت از پژوهش و فناوری در جهت تجاری سازی تحقیقات و حمایت از پژوهشگران فعالیت می کند و ما آمادگی داریم شرکت ها و سازمان ها را به گونه ای توجیه کنیم که در مسیر ایجاد محصول نهایی حرکت کنند.
در این آیین 59 نفر از پژوهشگران و مراکز تحقیقاتی برتر خوزستان مورد تجلیل قرار گرفتند.
3004/6002
خبرنگار: خاطره غفاری**انتشار: کبری آقازری



انتهای پیام /*










دیدگاهتان را بنویسید