خانه / دسته‌بندی نشده / پانزدهمین دورۀ چالش بین‌المللی ببراس برگزار می‌شود

پانزدهمین دورۀ چالش بین‌المللی ببراس برگزار می‌شود



به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پانزدهمین دورۀ چالش بین‌المللی ببراس‌ در ایران برای دانش آموزان چهارم ابتدایی تا پیش دانشگاهی؛ توسط مؤسسۀ فرهنگی فاطمی و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و نیز پژوهشگاه دانش‌های بنیادی(IPM)برگزار می‌شود.
چالش ببراس یک مسابقۀ ترویجی آنلاین است که با هدف آشنا کردن دانش‌آموزان با مفاهیم علوم رایانه و تفکر رایانشی در کشورهای مختلف برگزار می‌شود. این ابتکارِ جهانی می‌کوشد در قالب چالشی انگیزشی، فرصتِ توجه به علوم رایانه و تفکر رایانشی را برای مخاطبانش در سراسر جهان فراهم کند.
چالش ببراس شامل مجموعه‌ای از مسئله‌های کوتاه و نیمه‌بلند تعاملی یا چندگزینه‌ای است که معماهای ببراس (Bebras Tasks) نامیده می‌شوند. این مسئله‌ها ارتباط تنگاتنگی با مفاهیم علوم رایانه دارند؛ با این حال، دانش‌آموزان حتی در دورۀ ابتدایی هم می‌توانند آن‌ها را بدون داشتن دانش قبلی در علوم رایانه حل کنند.
در واقع، معماهای ببراس بدون آن که دانش‌آموزان را درگیر مسئله‌های پیچیدۀ فنی کنند، آن‌ها را با جنبه‌هایی از تفکر رایانشی و مفاهیمی از علوم رایانه مانند اطلاعات، ساختارهای گسسته، محاسبات و پردازش داده‌ها و روش‌های الگوریتمی آشنا می‌کنند.

**تاریخچۀ ببراس
ایدۀ برگزاری مسابقه‌ای با هدف ترویج علوم رایانه، اولین بار به‌وسیلۀ پروفسور ولنتینا دگینه، استاد دانشگاه ویلنیوس در کشور لیتوانی، مطرح شد. پروفسور دگینه ایدۀ خود را در سال 2005 در کشور لیتوانی با حضور 3470 دانش‌آموز از 146 مدرسه عملی کرد و آن را چالش ببراس نامید. ببراس در زبان لیتوانیایی به معنی سگ آبی است. این رویداد به‌تدریج مورد توجه سایر کشورها قرار گرفت. چالش ببراس اکنون در بیش از 60 کشور برگزار می‌شود.

**ببراس در ایران
کشور ایران از سال 2015 به نمایندگی مؤسسۀ فرهنگی فاطمی رسماً به عضویت انجمن جهانی ببراس در آمده است.
چالش ببراس در ایران در سه گروه دانش‌آموزان پایه‌های چهارم تا ششم ابتدایی(Primary) ، دانش‌آموزان پایه‌های هفتم تا نهم متوسطه(Juniors) و دانش‌آموزان پایه‌های دهم تا پیش‌دانشگاهی (Seniors) برگزار می شود.
این چالش شامل سه مرحلۀ چالش مقدماتی ببراس به صورت آنلاین، چالش پیشرفتۀ ببراس به صورت آنلاین (هفتۀ سوم بهمن‌ماه 1396) و دورۀ ویژۀ علوم رایانه- با مشارکت پژوهشگاه دانش‌های بنیادی (IPM) (تابستان 1397) است.

علمی**1023**
تنظیم:ابوالقاسم تیموری**انتشار: محتشمی



انتهای پیام /*










دیدگاهتان را بنویسید